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Office of the Corporate Secretary
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1735 K Sireet, NW

Washington, DC 20006-1506

Ms. Asquith:

We are submitting this letter of comment to voice our concerns of the proposed changes as noted in the
Financial Industry Regulatory Authority’s (“FINRA™) Regulatory Notice 11-44 (“11-44”). The changes
to FINRA Rule 2340 attempt to address the values of unlisted Direct Participation Programs (“DPPs™)
and Real Estate Investment Trusts (“REITs”) as they are to be reported on customer account statements.
It appears that 11-44 confradicts existing valuation requirements as set out by the Financial Accounting
Standards Board (“FASB”) and Accounting Standards Codification (“ASC") 820.

As stated in 11-44, “FINRA proposes to permit valuations based on the offering price during the Initial
Offering Period when the program is acquiring assets and firms are selling shares af a stable value on a
best-¢fforts basis. However, FINRA proposes to amend the rule to require that all per share estimated

values, including those that are based on the offering price, reflect a deduction of all organization and
offering expenses (net value).”

It is our understanding that the FASB partnered with the Securities and Exchange Commission (“SEC”)
and developed “Fair Value” rules as explained in ASC 820. However, this should not be confused with
"Fair Market Value" in the Internal Revenue Service’s (“IRS”) Revenue Ruling 59-60. The FASB has
incorporated the provisions of ASC 820 in Generally Accepted Accounting Principles (“GAAP”). In
addition, in ASC 825 the FASB and the SEC demand that, once a2 method of valuing assets has been
selected, the firms are required to continue to utilize that same method for the life of the asset. ASC
825 (formerly FAS 159) specifies that the initial choice of valuation method is up to the reporting entity,
but once selected it cannot be changed.

As referenced above, another key factor that appears to not be taken into consideration is the IRS
Revenue Ruling 59-60. In Section 1 of 59-60 it states, “The purpose of this Revenue Ruling is to outline
and review in general the approach, methods and factors to be considered in valuing shares of the capital
stock of closely held corporations for estate tax and gift tax purposes. The methods discussed herein will
apply likewise to the valuation of corporate stocks on which market quotations are either unavailable or
are of such scarcity that they do not reflect the fair market value.” (The IRS’s Fair Market Value vs
FASB and SEC’s Fair Value vs FINRA’s Net Value)

When taking ASC 820 and IRS Rev Ruling 59-60 into consideration, it appears the proposed changes to
FINRA Rule 2340 may cause serious issues for firms reporting values. The proposed changes identified
in 11-44 also do not address redemption prices and secondary market trades. So our primary concern is
whether there is empinical evidence to support FINRA 11-44 (Rule 2340) over ASC 820 or Rev Ruling
59-60. Also, il is questionable whether the IRS would accept the 11-44 approach in place of Rev Ruling
59-60 for estate valuations.



In addition, it appears that issuers will have to value assets one way for their SEC filings and provide a
potentially different value to the Broker-Dealers and other reporting firms. It is hard to imagine a
situation where the FINRA value, as described in 11-44 and the ASC 820 value would be the same. This
has the potential of increasing the confision, rather than reducing the confusion. For example, would

anyone at the Broker-Dealers be able to explain the relevancy of the different values for the same time
period?

With that said, we have used a method similar to 11-44 if the valuation date is during the offering period
and if the offering period is relatively short and other indicators are not available. However, once the
redemption price kicks in, the method prescribed by 11-44 becomes meaningless, so the proposed
changes will cause confusion for multiple-year offerings. In addition, can FINRA convince the FASB
and the SEC of the need to amend ASC 825 to allow changes in method?

About Partnership Consultant, Inc. (“PCI")

PCI has been providing pricing and valuation services for non-exchange securities for financial services
industry clients since the 1980s. We compiled the only known directory of limited parterships and we
have worked for years to help client understand their non-exchange assets.
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